Workshops

Data schminklessen:

Je vindt alle data als je op tickets klikt (rechts onder in de website).

Alle materialen die nodig zijn voor de les zijn aanwezig en de koffie/thee staat voor je klaar.

Het is NIET de bedoeling een extra persoon mee te nemen als model. 

We schminken op papier, arm en/of gezicht. Doe geen crême op je gezicht voor de les.

Locatie: MADline schmink – Heirweg 53, Maaseik. Parkeren aub links op het grind. Dan achterom lopen daar brand het licht. 

Aantal personen: Maximaal 8

Ben je met minimaal 4 personen dan kunnen we een aparte datum plannen met eigen lesvoorkeur.

Prijs: Fantasy basis, splitcake basis en splitcake kwast: € 25,00 p.p. per les

Prijs halloween lessen: ouder maken, heks, skelet, wonden: € 27,50 p.p. per les

Fantasy schmink basisles

De basis les leert je kleuren te mengen voor een perfecte ondergrond, het zetten van stippels, krullen en druppels. Met deze technieken ga je op het einde bij elkaar een half gezicht maken. 

Tijdens deze les worden ook allerlei kwastjes en sponsjes getest zodat je weet waar wat voor dient en leggen we uit wat voor soorten glitter en bling er allemaal mogelijk is. 

Na deze les begrijp je veel beter hoe gezichten zijn opgebouwd en waar je welke materialen voor nodig hebt. 

Basisles splitcake

Hoe maak je met splitcake en sponsjes de leukste figuurtjes. Ook leer je meerkleuren bloemetjes te maken. Daarnaast maken we onze eigen BLING BLING om het geheel mooi af te werken.

Dit doen we voornamelijk op de arm en op papier.

Neem een bakje mee om de blingbling naar huis te nemen als deze nog niet droog is. De blingbling maken we met vloeibare latex. Zorg dat je hier niet mee knoeit, want dat krijg je niet uit je kleding. 

Splitcake les met grote kwast

Schminken met splitcake is nog niet zo gemakkelijk. Een les om hiermee kennis te maken is daarom geen overbodige luxe. Splitcake is meerkleuren schmink in 1 potje waarbij je met een kwast meteen de mooiste figuren kunt maken. Met een grote kwast leer je bloemen, vlinder en een dolfijntje te maken. 

Dieren patronen en gezichten

We gaan leren om de perfecte pantervlekken en leeuwenstrepen te zetten. We maken een pauwenveer en gaan vooral mooie kleurovergangen oefenen om een dier kracht te geven. Ook gaan we oefenen met sjablonen om deze dieren extra diepgang te geven. 

Dit oefenen we op papier, arm EN op elkaars gezicht!

Ouder maken

We gaan professioneel aan de slag om jezelf stap voor stap ouder te maken. We werken met Kryolan producten zoals pancake en vetschmink om natuurlijke overgangen te maken. 

Je gaat jezelf dus in de spiegel schminken.

Doe vooraf geen crême op je gezicht.

Wonden en special FX

Leer op verschillende wijze wonden maken. Vanuit een mal, met scarwax en met latex. Dit werken we af met verschillende FX blood.

We doen dit voornamelijk op de arm. Trek aub oude kleding aan. Als je knoeit met latex krijg je dit er namelijk niet meer uit. 

Skelet

Je gaat je zelf transformeren naar een angstaanjagend skelet.

We gaan de wenkbrauwen weg werken, de perfecte witte onderlaag zetten en stap voor stap in de spiegel een skelet creëren.

Je schminkt jezelf in de spiegel.

Gelieve geen crême op je gezicht te doen. 

Heks met neus plakken

We gaan onszelf een latex neus opplakken, weg werken en dan verder afwerken tot een angstaanjagende heks. 

De neuzen worden vooraf handgemaakt en mag je naderhand mee naar huis nemen. We gaan deze netjes klaar maken voor gebruik, lijmen met speciale huidlijm en na het plakken netjes afwerken met cake make up en vetschmink van Kryolan.

Je schminkt jezelf in de spiegel. We werken deels met vloeibare latex. Dit gaat niet uit kleding als je knoeit dus doe iets ouds aan. 

Gelieve geen crême vooraf op je gezicht te doen.